B of Joy Bankieren

B of Joy is een coöperatieve volreserve rentevrije fairtrade pro-life gemeenschapsbank U.A. in oprichting welke sociaal maatschappelijk en financieel rendement geeft. Vanuit een Goed Beheer van Al het Leven en gebaseerd op de Nieuwe Verklaring van de Rechten van de Mens (NVRM), wordt deze bank gerund als spaar- en investeringsbank. Naast de euro werkt B of Joy met een eigen waardevaste munt de URA, om de lokale economieën te ontwikkelen en/of te bevorderen.

B of Joy is een vernieuwende vorm van coöperatief bankieren. Rechtvaardig ondernemen is hun motto. Bijgevolg werken ze 100% vrij van rente. Rente is parasitair. Het veroorzaakt tekorten en crises, ook onze huidige. Ter vervanging geeft B of Joy een zeer aantrekkelijk Financieel, Ecologisch, Emotioneel en Sociaal rendement (F.E.E.S) op kapitaal.

De URA ontleent zijn waardevastheid aan investeringen in grondstoffen, natuurkrachten, rechtvaardig ondernemen en mensen. Met de URA kan men straks ook overal in euro’s betalen via internet, mobiel, pinpas of chipknip.

Het huidige financiële systeem, de euro inflatie en de URA waardevastheid zorgen er straks voor dat er minder URA eenheden van je B of Joy rekening worden afgeschreven dan je (nog) in euro's moet betalen. Deze verblijdende welvaart zal altijd blijven bestaan op voorwaarde dat de zon schijnt, de wind waait, het water stroomt en de goede intenties van de mensen aanwezig blijven.

Mensen kunnen nu lid worden en actief deelnemen aan B of Joy. Als je meer wilt weten over de B of Joy, klik dan hier om hun website te bezoeken. B of Joy is een burgerinitiatief van professionals.