Eenheid in diversiteit gaat het doen

De realisatie van een Goed Beheer van Al het Leven, gebaseerd op de Nieuwe Verklaring van de Rechten van de Mens (NVRM), is de doelstelling van United People. De naam staat voor:

  • Eenheid in diversiteit;
  • Van, voor en door de mensen;
  • Coöperatief creëren en (samen)werken.

De doelstelling van United People (UP) wordt gerealiseerd via de opzet van coöperaties, die elk hun specifieke rol en functie vervullen. Mondiaal blijken coöperaties de beste vorm van ondernemen te zijn voor de mens en zijn samenleving. De United Nations promootte niet voor niets het jaar 2012 als het internationale jaar van de coöperaties. Het is onze eenheid in diversiteit die het gaat doen.

De realisatie van de B of Joy coöperatie als bank is cruciaal voor alle overige UP coöperaties, omdat het financiële systeem een belangrijke invloed heeft op alle aspecten van ons leven. Het is als samenleving noodzakelijk om eigen baas te zijn over de geldstromen. Met een eigen bank hebben de mensen de touwtjes weer zelf in handen. Het geld en de bank zullen dienstbaar zijn aan iedere deelnemer.

De 12 punten van verandering, de Investeringsprogramma’s en alle pagina’s onder Doelen Movement, geven weer wat er zoal mogelijk is. Als eenheid in diversiteit is (bijna) elke gewenste realisatie mogelijk. Onze wereld gaat niet ten onder aan slechte mensen, maar aan goede mensen die niets doen. De vraag die ons rest is: gaan we de uitdaging aan? Voor onszelf, geliefden en onze (klein) kinderen. Doe jij ook mee?